KULTURGÅRD I VIMMERBYS GAMLA STADSKÄRNA

Storgatan 36

Enastående kulturgård, mitt i Vimmerbys gamla stadskärna med närhet till stadens fulla serviceutbud. Ändå ett högst privat läge med egen grön trädgård och skyddad solterrass. Två bostäder. Butikslokaler. Garage för flera bilar.

Unikt tillfälle att förvärva denna oas!

BÄLTERSKA GÅRDEN, KÖPMANGÅRD I CENTRALA VIMMERBY

Centralt i den anrika äldre delen av Vimmerby som med sin blandade bebyggelse är som en småstad men med höga kulturhistoriska och arkitektoniska värden. I huvudbyggnaden en generös bostad med paradvåningskaraktär med flera rymliga rum i fil utmed storgatan. Mot Storgatan på nedre botten två affärslokaler varav en är f.n. uthyrd. Dessutom ett bostad om 3 rok i ett gårdshus, en separat byggnad med festvåning samt två varmbonade garage för fyra bilar.


BOSTAD I HUVUDBYGGNAD totalt ca 220 m² (uppskattad yta).
ENTRÉ med klinkergolv och ljusa väggar.
Flera UMGÄNGESRUM med trätak och synliga takbjälkar. Två kakelugnar och en öppen spis.
Stort rymligt KÖK med mörkbrun köksinredning av barmodell. Spis, fläkt, kyl, frys och mikrovågsugn samt murad spiskåpa med grill.
SOVRUM med träpanel i tak.
WC med dusch, klinkergolv golvvärme och helkaklade väggar.
I bostadens förlängning med separat entré finns två-tre rum, förrådsrum samt toaletter.
Dessutom en vind med hall, rum och förråd.
Här finns även en stilfull VINKÄLLARE.

GÅRDSHUS ca 100 m² (enligt taxering).
Bostad om 3 rok.

BUTIKSLOKALER ca 150 m² (enligt taxering).
Två butikslokaler med bästa skyltläge mot Storgatan. En lokal om ca 50 m² (ägarinformation) är uthyrd till årshyran ca 36 000 kr + moms och en lokal om ca 100 m² (ägarinformation) är f n vakant, bedömd årshyra 72 000 kr.

FESTVÅNING ca 150 m² exkl. övervåning (uppskattad yta).
Bar/pub, rum med biljardbord och öppen spis, WC, bastu med dusch.

GARAGE för fyra bilar.
Garage 1: för tre bilar. Klinkergolv med golvvärme. Varm och kallt vatten med avlopp.
Garage 2: för en bil. Klinkergolv med golvvärme.VIMMERBY - DEN LILLA STADEN MED DE STORA MÖJLIGHETERNA
Vimmerby har ett rikt och välmående näringsliv med flertalet stora arbetsgivare och många mindre företag, detta skapar goda möjligheter för en entreprenör i servicebranschen samt för inflyttande som vill in i arbetsmarknaden.

Vimmerby har ett handelsindex på över 100 % vilket är unikt för en ort av denna storlek. Hit kommer alltså fler människor för att handla än vad som bor på orten.

Sommartid är Vimmerby en turistmagnet, inte minst tack vare Astrid Lindgren och de avtryck som hon gjort i bygden. Astrid Lindgrens Värld t.ex. besöks årligen av en halv miljon besökare.

Kanske är det just i denna fastighet som Pippis karamellaffär skall öppna? Det var dessutom här som flera scener ur filmen Emil i Lönneberga spelades in. Fastigheten, som är Q-märkt, skulle med sina butikslokaler och generösa utrymmen i övrigt också fungera utmärkt som en byggnadsvårdsbutik. Notera att fastigheten har access för leveranser även från baksidan via Stångågatan.

I dagsläget finns inga lediga butikslokaler i centrala Vimmerby. Efterfrågan är stor, och möjligheterna är stora att få rejäla hyresintäkter för den som vill hyra ut.


BO GRATIS I "MÖJLIGHETERNAS" HUS.
Ett behagligt boende med goda hyresintäkter. Eller ett blivande hantverkscentrum med B&B och sommarcafé i trädgården, produktion och försäljning av allehanda konsthantverk eller annat?
Köparen avgör.

Här kan kombineras eget stilfullt boende med en mängd skilda verksamheter, såsom t ex uthyrning av eller egen verksamhet i egna butiks- och kontorslokaler, hantverk i egna lokaler, service av eller förvaring av bilar eller motorcyklar, tillställningar i en festvåning med pub och bastu med mera. Och varför inte därtill ett sommarcafé i den behagfullt lugna trädgården? Köparen disponera alla ytor för egen del eller för uthyrning, allt efter egna önskemål och behov.

Köparen disponera alla ytor för egen del eller för uthyrning, allt efter egna önskemål och behov.

Fastigheten

Adress: Storgatan 36, 598 37 Vimmerby
Fastighetsbeteckning: Ejdern 3 och 7
Antal rum: 8
Bostadsyta: 220 m2
Biyta: 400 m2
Tomtareal: 977 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp året om. Fjärrvärme.
Taxeringskod: 220, 321, 2 familjs friliggande
Taxeringsvärde + taxeringsår: 1 738 000 kr (2016) varav byggnad: 1 404 000 kr
Pantbrev: 1 630 000 kr
Servitut och rättigheter: Andel i samfälligheten Ejdern S:2 = gemensam gård med Ejdern 3 och 7 som enda delägare. Förmån Officialservitut: Väg, 0884-59 (last för Ejdern S:2). Inskrivning, Avkomsträtt, 20/28. Inskrivningsdag 1920-07-05.
Byggnadstyp: 1½-plansvilla i vinkel
Bostadsyta: 220 m2
Biyta: 400 m2
Byggnadsår: 1880
Antal rum: 8

Allmänt

Enastående kulturgård, mitt i Vimmerbys gamla stadskärna med närhet till stadens fulla serviceutbud. Ändå ett högst privat läge med egen grön trädgård och skyddad solterrass. Två bostäder. Butikslokaler. Garage för flera bilar.
Unikt tillfälle att förvärva denna oas!
Tomtareal: 977 m2
Upplåtelseform: Friköpt
Tomtinformation: EJDERN TRE med adress Storgatan 36 består av:
1.) byggnad mot Storgatan med butikslokaler och en generös bostad på övre plan,
2.) garage med plats för tre bilar,
3.) byggnad mot Stångågatan i två plan med festvåning,
4.) garage mot Stångågatan med plats för en bil.
Visa mer

Omgivning

Närområdet: Centralt i gamla anrika delen av Vimmerby med blandad bebyggelse - närmast likt en småstad men med mycket höga kulturhistoriska och arkitektoniska värden. Sommartid är Vimmerby en turistmagnet, inte minst tack vare Astrid Lindgren och de avtryck som hon gjort i bygden. Flera mycket aktiva idrottsföreningar.
Kommunikationer: Buss och länståg - KLT, Kalmar Länstrafik. Veckoslutsbussar trafikerar Stockholm, Göteborg och Malmö. Avstånd till kusten och Västervik 5 mil, Oskarshamn 8 mil, Jönköping 12 mil.
Service och butiker: Promenadavstånd till hela stadens utbud och service med butiker, restauranger, skolor mm. Förskolor och fritidshem, grundskolor, gymnasium, kulturskolan, högskolecentrum och folkhögskola.
Parkering: Fyra varmgarage och på gården.

Karta / vägbeskrivning

Karta: Klicka här

Ansvarig mäklare

Bengt Lindström
070-467 30 00

Kontaktperson

Jerker Ekelund
070-555 53 53

Beställning av prospekt

Dokument

Tipsa en vän

Intresseanmälan

Skriv ut